Skandia kritiserar EQT-topparnas aktieförsäljning

Pensionsjätten Skandia kritiserar nu EQT-topparnas aktieförsäljningar och hävningen av deras inlåsningsavtal.
Skandia kritiserar EQT-topparnas aktieförsäljning - CHRISTIAN-SINDING-EQT_Stian-Lysberg-Solum-900
Christian Sinding,VD på EQT. Foto: Stian Lysberg Solum
”Möjligheten till en ensidig förändring av ett sådant avtal är ett systematiskt trovärdighetsproblem för marknaden”, uppger pensionsbolaget för Dagens industri, Di.

Det var i början av september som EQT meddelade att flera så kallade partners, däribland ordföranden Conni Jonsson och vd:n Christian Sinding, hade sålt aktier för totalt 23,3 miljarder kronor. Affären fick en del att höja ögonbrynen då samma personer i samband med noteringen åtagit sig att inte sälja några aktier förrän tidigast i september nästa år, skriver Di.

Det var styrelsen som skrev om inlåsningsavtalen och det förändrade avtalet presenterades först efter börsens stängning. Finansinspektionen, Fi, tittar på tillvägagångssättet. Folksam har kritiserat förfarandet tidigare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets