Skatteverket uppges granska SCA

Skatteverket har inlett en granskning av SCA, enligt SvD Näringsliv.

Efter SvD:s granskning av flygresorna på SCA har två utredningar inletts, dels har Finansinspektionen inlett en granskning av Nordea och dess vd Christian Clausens jaktresor, dels har åklagare har inlett förundersökning kring SCA-härvan. Nu skriver SvD att även Skatteverket startar upp en utredning.

Enligt SvD kan de resor som avgående SCA-vd:n Jan Johansson och avgående Industrivärden-ordföranden Sverker Martin-Löf gjort ha varit privata och inte tjänsteresor. I så fall handlar det om förmånar som ska tas upp i deklarationen och SCA ska betala sociala avgifter och arbetsgivaravgifter.

Men även om det rört sig om tjänsteresor kan det handla om förmåner.

– Om någon genom att arbetsgivaren bekostat resan besparats en privat levnadsomkostnad ses det som en förmån som ska beskattas, även om det handlar om möten där man är tvingad att inställa sig, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket, till SvD.

Pia Blank Thörnroost vill emellertid inte kommentera om myndigheten inlett en utredning kring SCA.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här