Spanien höjer tillväxtprognoser

Spaniens ekonomiminister Luis de Guindos uppgav på tisdagen att regeringen kommer att revidera upp sina nuvarande ekonomiska tillväxtprognoser till cirka 1,5 procent i år och till omkring 2,0 procent nästa år. Det framgår av Reuters.

Regeringen har tidigare sagt att ekonomin förväntas växa med 1,2 procent under 2014 och med 1,8 procent under 2015. De nya officiella ekonomiska prognoserna förväntas komma att slutföras under september månad.

Den spanska centralbanken höjde sina ekonomiska prognoser förra veckan och räknar med en BNP-tillväxt på 1,3 procent för 2014 och på 2,0 procent för 2015.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.