Spiltan köper fastighet för 200 miljoner

Investmentbolaget Spiltan bekräftar att bolaget har förvärvat fastigheten på Erik Dahlbergsallén 15 i Stockholm för 200 miljoner kronor.
Spiltan köper fastighet för 200 miljoner - per-h-borjesson-spiltan-700_binary_6970994.jpg

Därmed byter Spiltan Invest adress efter drygt 16 år på Grevgatan 39. Det framgår av ett pressmeddelande, efter att Dagens industri rapporterat om affären.

”Vi har under många år funderat på att köpa en egen fastighet. När denna byggnad, som passar våra behov väl, kom ut på marknaden ansåg vi att såväl tillfället som objektet var rätt”, säger Per Håkan Börjesson, vd på Spiltan Invest.

Fastigheten på Erik Dahlbergsallén 15 består av 1 909 kvadratmeter, fördelade på sju våningsplan. Spiltan Invest kommer att använda plan tre för eget kontor. Därutöver kommer våning sju att vara tillgänglig för möten och konferenser. Övriga våningsplan kommer att hyras ut till såväl befintliga som nya hyresgäster.

Spiltan Invest tog över fastigheten den 15 maj och flyttar in på den nya adressen i mitten av juni. Säljare är Kvalitena.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG