Spiltan, Lerit och Dalex vill sälja 4,5 miljoner aktier i Paradox

Spiltan, Lerit Förvaltning och Dalex tänker sälja cirka 4,5 miljoner aktier i gamingbolaget Paradox Interactive genom en placering till institutionella investerare.
Spiltan, Lerit och Dalex vill sälja 4,5 miljoner aktier i Paradox - paradox-ebba-ljungerud-700_binary_6966206.png
Paradox vd Ebba Ljungerud.
Placeringen genomförs under en påskyndad bookbuilding-process hanterad av Carnegie och Goldman Sachs. Det framgår av ett pressmeddelande.

Försäljningen i Paradox motsvarar cirka 4,3 procent av det totala kapitalet, och cirka 13 procent av ägandet i bolaget från Spiltan, Lerit och respektive Dalex sida.

Spiltan har varit storägare i Paradox sedan 2010 och upplevt en starkt tillväxthistoria, uppger vd Per H. Börjesson.

”Paradox är väl positionerat för framtiden med en stark spelarbas och flera nya spel i pipeline. Genom att realisera en del av värdeökningen frigör Spiltan finansiella resurser för nya investeringar. Spiltan kommer att fortsätta vara en stor aktieägare i Paradox”, säger Per H. Börjesson.

Paradox-aktien har i år stigit med 41 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco