Sportutrustningsföretag rasade på Wall Street

USA-börserna återhämtade sig successivt på fredagen och avslutade sessionen klart högre. Facit för den avkortade handelsveckan blev därmed stigande kurser. Ett sportutrustningsföretag rasade dock efter att bolagets prognoser visat sig vara lägre än väntat.

Indexen stängde markant högre jämfört med då Stockholmsbörsen stängde klockan 17.30.

”Vi är fortfarande i en period där marknaderna drivs av sentiment snarare än av ekonomiska nyheter”, sade Michael Antonelli vid R.W Baird & Co till Marketwatch.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average var vid stängning upp med 0,6 procent till 16.432. Det bredare indexet S&P 500 ökade 0,5 procent till 1.961 och tekniktunga Nasdaq Composite steg 0,5 procent till 4.822.

Räntan på den tioåriga obligationen var ned med 3 punkter till 2,19 procent samtidigt som trettioårsräntan tappade 5 punkter till 2,95 procent.

Fullt fokus är på nästa veckas Fed-möte där konsensus nu är att styrräntan lämnas oförändrad vid 0-0,25 procent.

”För närvarande är allt fixerat vid Federal Reserves policymöte. Fram tills dess kommer marknadsvolatiliteten att vara hög”, sade Randy Frederick, chef för trading och derivat vid Schwab Center for Financial Research till Marketwatch.

Bland de mest handlade aktierna ökade Apple 1,3 procent.

Oljepriserna fortsatte att falla efter att Goldman Sachs sänkt sina prisprognoser mot bakgrund av överutbud och oro för läget i den kinesiska ekonomin. Banken uppgav att oljepriset kan falla så mycket som ned till 20 dollar per fat.

Schlumberger var ned 0,5 procent medan ConocoPhillips backade 2,3 procent.

Sportutrustningsföretaget Zumiez rasade 32 procent efter att ha lämnat prognoser för intäkter och resultat för det tredje kvartalet som var under konsensusförväntningarna.

Enligt New York Post kräver det amerikanska justititedepartementet att Halliburton ska sälja tillgångar värda 7,5 miljarder dollar till endast en köpare för att utköpet av konkurrenten Baker Hughes ska godkännas. Halliburton backade med 1,1 procent.

Konsumenternas förtroende i USA enligt Michigan-indexet kom in på den lägsta nivån på ett år när det backade till preliminära 85,7 för september. Väntat var 91,1 och förra månadens definitiva nivå var 91,9.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets