Spotify köper Podz

Musikströmningstjänsten Spotify har tecknat avtal om att förvärva tech-bolaget Podz, ett bolag som specialiserat sig på maskinlärning. Det skriver Spotify i ett meddelande på sin sajt.
Spotify
Foto: Henrik Montgomery/TT
Det svenska bolaget uppger i en kommentar att man räknar med att detta kommer att förbättra möjligheten att leverera rätt innehåll till rätt lyssnare. Podz teknik gör det möjligt att förhandvisa podcasts. Integrationen av förvärvet börjar nu och musikströmningstjänsten räknar med att man skall kunna börja att se delar av den integrationen före slutet av året.

Inga finansiella värden anges.

Podcasts är ett hett område inom strömnings- och innehållsmarknaden. Facebook har nyligen presenterat planer på att gå in på podcastområdet med en egen plattform.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets