Stabilt läge bland svenska väljare

I Novus senaste valbarometer som görs på uppdrag av SVT visas en minskning i rörligheten bland svenska väljare. Jämfört med tidigare månad så har inte särskilt mycket skett.
Stabilt läge bland svenska väljare - lofven-700_binary_6990860.jpg
Inga förändringar är statistiskt säkerställda men Socialdemokraterna tycks ändå tappa stöd efter uppgång från våren, menar Novus vd Torbjörn Sjöström.

Liberalerna och Miljöpartiet står kring fyraprocentsspärren men det inte är riktigt säkert vilka av Moderaterna och Sverigedemokraterna som är det näst största partiet, fortsätter han.

Parti Väljarandel %
Socialdemokraterna 27
Moderaterna 21,2
Sverigedemokraterna 19,6
Vänsterpartiet 9,4
Centerpartier 7,8
Kristdemokraterna 5,7
Miljöpartiet 4,3
Liberalerna 3,2

Novus har för den här undersökningen intervjuat 3 082 personer per telefon och sms under perioden 24 augusti till den 13 september 2020. Andelen osäkra väljare är 6,6 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets