Starbreeze genomför riktad emission – Robur och AP-fonder tecknar

Spelutvecklingsbolaget Starbreeze genomför en riktad emission om 51,3 miljoner kronor och bland tecknarna finns flera institutioner såsom Swedbank Robur, Första och Fjärde AP-fonden.
Starbreeze

Emissionen omfattar A-aktier och skedde till kursen 1,557 kronor.

Likviden kommer att användas för att utveckla den operativa verksamheten i New Starbreeze Publishing och kommer inte att användas för att betala bolagets utestående skulder. Starbreeze är efter sin rekonstruktion inriktade på att utveckla spel med Payday 3 i fokus.

”Denna nyemission är en viktig del av bolagets uppfyllande av rekonstruktionsplanen och en del i finansieringen av verksamheten. Vi ser det som ett positiv bekräftelse av det vi gör”, säger Torgny Hellström, styrelsens ordförande, i en kommentar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco