Stockholmsbarometern visar på stärkt läge

Stockholmsbarometern, som visar på ekonomin i staden, har nu stärks med 3,7 enheter till 94,1 men befinner sig fortfarande i ett svagare läge jämfört med normalläget på 100. Det förmedlar Stockholms Handelskammare.
Bättre utsikter
Foto: Maja Suslin/TT
”Det ljusare stämningsläget, trots den andra vågen, är primärt kopplat till intakta globala värdekedjor, en positiv utveckling av världshandeln, tillgång till olika typer av krisstöd och bättre förberedda företag för hemmaarbete. Dessutom har vaccinutrullningen ingjutit hopp om en ljusare framtid. Det märks hos så väl företag som hushåll”, säger chefekonomen Stefan Westerberg.

Organisationen uppger även att lägesbilden är splittrad, då det är vissa branscher som haft medvind medan andra kämpat i hård motvind.

Konfidensindikatorn för hotell och restaurang ligger på svaga 78, och indikatorn inom partihandeln är liknande.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.