Analytikerna överens: Teknik blir vinnare i stökig rapportsäsong

Rapportsäsongen i USA drar igång på riktigt på tisdag med rapporter från bland annat JP Morgan och Wells Fargo. Enligt analytiker kommer rapportsäsongen för det andra kvartalet vara stökig på grund av att runt 40 procent av bolagen inte gett någon prognos för hur man tror det kommer gå. Detta leder i sin tur till att estimaten från analytikerna blir spridda, eftersom de i huvudsak bygger sina estimat på bolagens prognoser. Det skriver CNCB.

Enligt analytiker kommer även rapportsäsongen för det tredje kvartalet bli stökig, eftersom att bolagen inte kommer ge några prognoser på grund av att återöppnandet av samhällena, ihop med fortsatt osäkra ekonomiska utsikter.

Även fast länder kommer börja öppna upp den kommande tiden spår man att det kommer vara fortsatt tufft för bolagen. Dock med tekniksektorn som undantag.

Analytiker är helt överens om att, även om återöppnandet av länder går smärtfritt eller inte, tekniksektorn kommer komma ut som vinnare. Man tror att S&P-bolagens resultat kommer vara ned 44 procent andra kvartalet, medan man väntar sig en nedgång inom tekniksektorn på endast 8 procent och endast 3,5 procent tredje kvartalet.

    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här