Storbank: Allt mer osannolikt att Fed höjer räntan igen

Sannolikheten för en ytterligare räntehöjning från Federal Reserve är alltmer osannolik.
Federal Reserve-chefen Jerome Powell vid Jackson Lake Lodge under Jackson Hole.
Federal Reserve-chefen Jerome Powell vid Jackson Lake Lodge under Jackson Hole. Foto: AP Photo/Amber Baesler

Det skriver den tyska storbanken Commerzbank i en kommentar till dagens inflationssiffror.

Den relevanta kärninflationen, som exkluderar energi- och livsmedelspriser, uppgick till 0,2 procent och var lägre än i augusti och september.

”Det underliggande inflationstrycket minskar därför snabbare än väntat. En ytterligare räntehöjning blir alltmer osannolik”, skriver Commerzbank i en kommentar till statistiken som inkom klockan 14.30 idag.

Marknaden prissätter nu mindre än 10 procent sannolikhet för att Federal Reserve kommer höja styrräntan ytterligare från gällande intervall 5,25 till 5,50 procent, enligt Reuters. Innan dagens KPI-statistik släpptes var prissättningen 28 procent sannolikhet för att Federal Reserve fram till i januari skulle ha höjt styrräntan ytterligare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets