Storbanken: Lägg pengarna här

HSBC har tittat närmare på marknaderna och ger rådet till investerare att lägga sina pengar på ett specifikt område.

Investerare borde titta på att öka exponeringen mot direktavkastning. Det rådet ger HSBC:s Private Bank.

– Med långa räntor på lägre nivåer under längre tid i Europa och USA tror vi att det finns visst utrymme att addera exponering mot kreditmarknaderna och direktavkastning, säger bankens investeringschef för Asien, Benjamin Pedley, till CNBC.

Den amerikanska centralbankens överraskade beslut i september att lämna räntan oförändrad fick många analytiker att flytta fram förväntningarna på den första höjningen på nio år till 2016. Förra veckan lämnade också Europeiska centralbanken räntan oförändrad, men ECB-chefen Mario Draghi antydde att banken kan komma att låta stimulanserna löpa längre än till september 2016.

Obligationspriser på utvecklade marknader gick in i ett rally efter beskeden. I efterspelet reviderade HSBC sin prognos för avkastning på den 10-åriga amerikanska statsobligationen till 1,5 procent vid slutet av 2016, en sänkning från 2,8 procent.

– Det betyder att allt som ger lite avkastning kommer att vara hyfsat attraktivt, säger Benjamin Pedley till CNBC.

Strategichefen säger vidare att han gillar direktavkastande aktier i allmänhet, men att de europeiska inte är överdrivet dyra jämfört med resten av marknaden. I Asien gillar han Singaporemarknaden då avkastningen är relativt hög och volatiliteten tenderar att vara lägre än i resten av regionen.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco