Storbritannien varnar för terrorattentat i Sverige

Det är "mycket troligt" att det sker terrorattentat på svensk mark, anser Storbritanniens utrikesdepartement, som varnar för resor till Sverige.
Statsminister Ulf Kristersson (M) och justitieminister Gunnar Strömmer (M) under en pressträff om det säkerhetspolitiska läget där de presenterade åtgärder för att skydda svenska medborgare.
Statsminister Ulf Kristersson (M) och justitieminister Gunnar Strömmer (M). Foto: Caisa Rasmussen / TT

Justitieminister Gunnar Strömmer är inte förvånad utan säger att det är i linje med bedömningar som svenska myndigheter gjort. Strömmer pekar samtidigt på att såväl Säpo som regeringen under sommaren, med anledning av koranbränningarna, kommunicerat att Sverige blivit ett mer prioriterat mål för terrorattacker än tidigare.

”Vi har gett polisen i uppdrag att intensifiera arbetet med gränskontroll för att i högre grad kontrollera vilka som tar sig in i Sverige”, säger justitieministern till SVT.

Säpos femskaliga terrorhotsnivå ligger dock kvar på tre, av maximalt fem.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets