Stort besökstryck att vänta i fjällen under påsk

Det kommer att bli ett hårt besökstryck i fjällen under påsk med tiotusentals gäster, enligt Ekot som gjort en rundringning.
Skidåkare i backen i fjällen.
”Allt kommersiellt boende är uppbokat och vi tror att väldigt många av våra stuggäster, alltså privata gäster, kommer. Vi laddar för en intensiv påsk”, säger Anna Hansson, VD för destinationsbolaget i Vemdalen till Ekot.

Jul och påsk utgör högsäsongsperioden i fjällen. Men i år finns också covid-19-viruset, som lett till att vissa restauranger stängt under veckan på grund av smittad personal. Och i Vemdalsområdet finns det fortfarande många säsongsanställda som insjuknar, skriver Ekot.

För att minska risken för mer smittspridning kommer skidorterna under påsk att satsa mer på trängselvärdar och vidta andra åtgärder.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco