Storvarsel i Goldman Sachs

Amerikanska investmentbanken Goldman Sachs planerar att sparka 25 procent av personalen i Asien, förutom Japan, som arbetar med investmentbanking, på grund av minskat antal affärer i regionen, uppger en källa med insyn för Bloomberg.

Totalt handlar det om omkring 75 tjänster, enligt källan.

Kinesiska aktörer inom finansbranschen har blivit en större utmaning för västerländska banker i Asien. Tidigare har bland annat Morgan Stanley och schweiziska UBS minskat sin verksamhet i regionen.

I Hongkong är kinesiska aktörer sju av de tio största i finansmeckat när det gäller rådgivning inför börsnoteringar.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här