Strateg: Fed bör inför minusränta

Albert Edwards, strateg på Societe Generale, ser att den amerikanska centralbanken Federal Reserve borde sänka räntan till under noll vid nästa ekonomiska nedgång, skriver Business Insider och hänvisar till en kommentar Edwards skickat ut till bankens kunder.

– Nästa amerikanska recession kommer sannolikt komma snabbare än vad de flesta investerare tror och kommer sannolikt leda till ytterligare monetära experiment från Federal Reserve, skrev Edwards.

Han fortsätter med att lyfta fram Sverige som ett av föregångsländerna som vågade doppa tån under nollan med en ränta om -0,35 procent. Han ser inte heller varför det måste stanna där utan bedömer att räntan likväl kan sänkas till -3,5 procent.

– Det är helt uppenbart att negativa räntor i USA inte blir aktuellt utan ytterligare ett kvantitativt stödpaket, skriver Edwards.

Vidare förmedlar han inte en särskilt positiv syn på framtiden.

– De senaste sju årens exploderande balansräkningar hos centralbankerna kommer att framstå som tysk sparsamhet jämfört med vad som komma skall.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG