Sunak lovar skattesänkningar efter inflationsnedgång

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak har sagt att regeringen kommer att ta sikte på skattesänkningar efter att inflationen gått ner.
Sunak lovar skattesänkningar efter inflationsnedgång - APTOPIX Britain Politics
Rishi Sunak. (AP Photo/Alberto Pezzali)

Det uppgav han i ett tal, rapporterar Reuters.

”Nu när inflationen har halverats och vår tillväxt är starkare, vilket innebär att intäkterna är högre, kan vi börja nästa fas och rikta vår uppmärksamhet mot att sänka skatterna”, sade Sunak.

Sunaks besked kommer efter att han varit under press från delar av det konservativa partiet som förespråkar skattesänkningar. Han sade att denna fråga kommer att vara en prioritet för regeringen, men underströk samtidigt att man inte tänker vidta samma rejäla skattesänkningar som hans föregångare Liz Truss planerade förra året. Det skulle resultera i stora budgetunderskott och kostade i slutändan Truss jobbet som premiärminister.

Sunaks tal hölls inför budgetuppdateringen senare denna vecka. Då kommer finansminister Jeremy Hunt att meddela hur regeringen tänker sätta fart på den brittiska ekonomin.

De konservativa ligger idag bakom oppositionspartiet Labour i opinionsundersökningarna. Valet hålls under nästa år.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.