Svenska AI-mjukvaruföretaget Qlucore siktar på börsen

Svenska AI-mjukvaruföretaget Qlucore har genomfört en nyemission som tillför bolaget 30 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.
Stockholmsbörsen
Foto: Tobias Ohls
Emissionen var övertecknad och leddes av franska kapitalförvaltningsbolaget Eiffel Investment Group. Övriga investerare var utvalda långsiktiga strategiska institutionella och privata investerare, skriver bolaget.

Qlucore utvecklar AI-baserad programvara som kan enklare analysera komplexa datamängder och ge snabbare resultat. De framtida möjligheterna ser bolaget inom cancerdiagnostik.

Kapitalet från emissionen avser Qlucore att använda till att påskynda försäljningsaktiviteter, utöka utvecklingsteamet samt genomföra en börsnotering inom de närmaste 12 månaderna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.