Sveriges exportchefsindex föll

Exportchefsindex, EMI total, föll från 58,8 under det andra kvartalet 2016 till 53,9 under det tredje kvartalet, enligt Business Swedens sammanställning.

“Trots nedgången ligger EMI över 50-strecket, vilket indikerar fortsatt positiv exportutveckling”, uppger Business Sweden.

Exportchefsindex över nuläget minskade med 4,5 enheter till 48,1 samtidigt som index över de framåtblickande frågorna tappade med 5,2 enheter till 59,8.

Det uppges vara stora skillnader mellan storföretagen och små samt medelstora företag. Storföretagen ligger bakom nedgången i såväl EMI nuläge som EMI prognos, medan allt fler små och medelstora företag är positiva i sin bedömning.

Resultaten presenteras som diffusionsindex. Det betyder att värden över 50 innebär att det är fler som tror på en förstärkning än en försvagning och tvärtom.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här