Sweco köper bolag i Belgien

Bolaget är specialiserad på klimatanpassning, stadsplanering och landskapsarkitektur.
Swecos VD Åsa Bergman.
Swecos VD Åsa Bergman.

Teknikkonsulten Sweco köper Buur, ett bolag specialiserat på klimatanpassning, stadsplanering och landskapsarkitektur. Bolaget omsatte 4,5 miljoner euro under räkenskapsåret som avslutades den 30 juni 2020, enligt ett pressmeddelande.

Buur grundades 2006 och är verksamma på den belgiska marknaden med kompetens inom stadsplanering, landskapsarkitektur, infrastrukturdesign och mobilitetsstudier. Bolaget har drygt 60 medarbetare som arbetar från kontor i Leuven, Gent, Antwerpen och Bryssel.

Tillsammans får Sweco i Belgien och Buur ett områdesövergripande kluster inom stadsplanering med fler än 140 experter som ska fokusera på att utforma hållbara och högkvalitativa bostadsmiljöer.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets