Swedbank upprepar neutral rekommendation för aktier

Trots den historiska uppgången sedan mars har riskbilden inte minskat i komplexitet på marknaden. Känsligheten för bakslag ökar vilket leder till att Swedbank behåller en neutral rekommendation.
Swedbank upprepar neutral rekommendation för aktier - swedbank-700_binary_6968364.jpg
“Vi konstaterade i samband med vår julistrategi att stora kapitalmängder hade legat vilande under vårens rally, och att det tillsammans med en konjunkturell återhämtning i spåren av gigantiska stimulanser, gav förutsättningar för fortsatta köp av risktillgångar”, skriver Mats Waldemarsson, investeringsstrateg.

Swedbank fortsätter att undervikta svenska statsräntor i allokering med bakgrund av den låga förräntningen. Man håller sig även neutral till durationen. Inom krediter behåller banken sin övervikt som är fördelad mellan Grade och High Yield.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.