Swedbanks sektorfavoriter

Swedbank har uppdaterat sina sektorfavoriter och bytt ut favoriten inom basindustri och en aktie att undvika inom konsument.
Swedbanks sektorfavoriter - aktier-tidning-affarsvarlden-700_binary_6880111.png

Swedbanks Sektorfavoriter innehåller bankens favoritaktier inom olika sektorer och ibland även aktier att undvika. Samtliga favoriter har köprekommendationer och samtliga aktier att undvika har rekommendationen minska. Placeringshorisonten är 12 månader.

Inom basindustri byts SCA ut till förmån för Holmen. Riktkursen ligger på på 280 kronor.

”Med 70% av vår summan-av-delarna som kommer från skog och förnybar energi erbjuder Holmen exceptionellt stabila resultatflöden. I tillägg erbjuder skogsverksamheten attraktiv långsiktig potential till följd av ett antal strukturella faktorer, inklusive förbättrad skogsförvaltning och en växande efterfrågan relaterad till energi. Till följd av högra transaktionspriser på skogsmark har Holmen inlett en översyn av skogsvärderingen”, skriver banken.

Övriga favoriter inom basindustri är Lundin Mining, där banken har en riktkurs på 59 kronor, och Stora Enso, där banken har en riktkurs på 13 euro. Inom sektorn ligger även Billerud Korsnäs under undvik, med en riktkurs på 95 kronor.

Inom konsument utgår MQ Holding då bevakningen upphör. Istället inkluderas Ica som ny aktie att undvika. Riktkursen är 420 kronor. Banken påpekar att bolagets differentierade affärsmodell är bättre än konkurrenternas, att bolaget i Sverige har de bästa marginalerna och en stark position på den baltiska marknaden, men att Swedbank trots detta svårt att se någon uppsida i aktien.

”Som en säker tillflyktsort har Ica genomgått en uppvärdering som är mer än tillräcklig, enligt vår mening, och vi har svårt att se någon uppsida i nuvarande aktiekurs. Trots negativa räntor och att Ica Gruppen kan ses som ett alternativ till en obligation bedömer vi att nuvarande värdering är överdriven och argumenterar för att ett svagare andra halvår kan trigga en nedvärdering”, skriver Swedbank.

Inom sektorn ses annars Storytel, Husqvarna och Kambi som favoriter, med riktkurser på 144, 96, respektive 210 kronor.

För fastigheter/bygg ses JM, Skanska och Fabege som favoriter, med riktkurser på 285, 205, respektive 168 kronor. Banken har här lagt Sagax under undvik, med en riktkurs på 85 kronor.

Inom hälsovård ligger Astra Zeneca, Elekta och Recipharm som favoritaktier, med riktkurser på 8 000 pence sterling, 143 kronor, respektive 172 kronor.

Under bank/finans återfinns Intrum, Investor och Nordea som favoriter, med riktkurser på 310 kronor, 506 kronor, respektive 8 euro. Handelsbanken ligger under undvik, med en riktkurs på 90 kronor.

Hexagon, Tele2 och Telia är favoriter inom sektorn telekom/media/it, med riktkurser på 548, 170, respektive 47 kronor.

Slutligen är ABB, Sandvik, Epiroc, Loomis och Trelleborg alla favoriter inom verkstad, med riktkurser på 23 schweiziska franc, 202 kronor, 117 kronor, 385 kronor, respektive 204 kronor, emedan Nibe är en aktie att undvika, med en riktkurs på 96 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets