Tesla-fusion försenas efter stämningar

Tesla Motors varnar för att den föreslagna fusionen med SolarCity kan försenas på grund av stämningar från aktieägare. Det rör sig om fyra separata stämningsansökningar, varav två från privatinvesterare samt två från pensionsfonder, skriver Wall Street Journal.

Gemensamt för stämningarna är att parterna hävdar att medlemmar av Teslas styrelse misslyckats med sin förvaltningsverksamhet och att insiders väntas berika sig orättvist vid fusionen.

Elon Musk som är vd för Tesla är även styrelseordförande i SolarCity och han äger runt 20 procent av aktierna i de båda bolagen.

Aktieägarna väntas rösta om affären den här veckan.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här