Tesla rasar i förhandeln

Kurserna på New York-börserna väntas falla tillbaka något vid öppning på torsdagen. Veckostatistiken över nya arbetssökande före öppning gav ingen större vägledning åt marknaden.

S&P 500-terminen är klockan 15.05 0,1 procent under fair value medan Nasdaq 100-terminen 0,3 procent under.

Efter ett anförande inför den amerikanska kongressen under gårdagen kommer Federal Reserves ordförande Janet Yellen i dag ställas inför senatens budgetkommitté och diskutera ekonomiska utsikter, med start 15.30 svenskt tid. Under onsdagen meddelade Yellen att hon räknar med att Fed kommer att fortsätta minska obligationsköpen i avvägda steg – en upprepning av vad centralbanken kommunicerade vid det penningpolitiska beskedet häromveckan.

På bolagsfronten har det varit ganska nyhetsfattigt från andra sidan Atlanten. Getinge-konkurrenten Steris redovisade före öppning ett justerat nettoresultat på 0,91 dollar per aktie i det brutna räkenskapsårets fjärde kvartal. Det var över marknadens förväntningar och så var även intäkterna. Inga avslut noterades i förhandeln.

Elbiltillverkaren Tesla rasar 11 procent trots att både vinst och intäkter blev bättre än väntat i det första kvartalet. Bolaget räknar med att forsknings- och utvecklingskostnaderna kommer att stiga till 82 miljoner dollar i det andra kvartalet, från 55 miljoner under samma period i fjol. Den begränsade tillgången på battericeller kommer fortsatt störa produktionen i det andra kvartalet, men förbättras under det tredje, meddelade bolaget.

Före öppning meddelade det amerikanska arbetsmarknadsdepartementet att antalet nya arbetssökande i USA uppgick till 319.000 under förra veckan. Marknaden hade räknat med att antalet skulle uppgå till 325.000. Någon större effekt på terminerna fick statistiken inte.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.