Tesla steg efter Musk-tweet

Tesla tillhörde vinnarna på Wall Street efter att bolagets grundare, vd och storägare Elon Musk skickat ut tweets om att bolaget kommer att presentera en större produktlinje i april.

Tesla kommer att presentera en stor ny produktserie, inte en bil, den 30 april, skriver  Elon Musk på Twitter.

I februari sade Musk att bolaget kanske kommer att presentera ett batteripack för bostäder och företag, till exempel för att lagra energi från solceller på taket, ”inom en månad”.

Bolaget investerade nyligen tillsammans med Panasonic i en ny batterifabrik som just nu är under byggnation i Nevada. Produktionen väntas starta 2017.

Aktiemarknaden gillade nyheten och handlade upp aktien från minus till en uppgång på 3,0 procent för dagen.

Musk är även ordförande och storägare i Solar City, vars verksamhet bland annat omfattar att hyra ut och installera solceller hos villaägare. Även den aktien vände nedgång till uppgång på beskedet och noterades 0,8 procent högre för dagen efter att som mest handlats knappt 3 procent högre.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Valour