Tim Cook vill skänka bort sin förmögenhet

Apples vd Tim Cook planerar att skänka sin förmögenhet till välgörande ändamål, men först ska han betala utbildningen för sin 10-årige brorson.

Han har redan i det tysta börjat skänka pengar till välgörande ändamål, men planen är att mer systematiskt ägna sig åt filantropi framöver. Det uppger Tim Cook i en intervju med Fortune.

Enligt de senaste siffrorna över hans innehav i Apple sitter Cook på en förmögenhet på runt 120 miljoner dollar. Han har dessutom aktier som i dagsläget är bundna och som kan vara värd cirka 665 miljoner dollar ytterligare.

Ett flertal andra miljonärer och miljardärer inom tekniksektorn väljer att skänka stora summor pengar till välgörenhet. Microsoft-grundaren Bill Gates och hans fru Melinda hör antagligen till de mest kända, men även Facebooks vd Mark Zuckerberg har skänkt 1,5 miljarder dollar, motsvarande 4 procent av sin förmögenhet.

Googles medgrundare Sergey Brin, eBay-grundaren Pierre Omidyar och Intels medgrundare Gordon Moore är även de kända för att ge till välgörenhet, enligt Cnet.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets