Tingsrätten dömer ut Brighter 

Tingsrätten har idag beslutat att rekonstruktionen av Hälsoteknikbolaget Brighter ska upphöra per omgående. Bolaget har sedan den 2 november befunnit sig i företagsrekonstruktion för att hitta en långsiktig finansiell lösning.
Tingsrätten dömer ut Brighter  - Erik Lissner Brighter
Erik Lissner, Brighters VD

Tingsrätten bedömer sammantaget att Brighter, mot bakgrund av vad som har kommit fram i samband med borgenärssammanträdet, inte har visat att det finns grundad anledning att anta att verksamhetens livskraft kan säkras genom rekonstruktionen. Vidare bedömer tingsrätten att en kommande rekonstruktionsplan inte har förutsättningar att antas och fastställas. Syftet med företagsrekonstruktionen kan därmed inte antas bli uppnått, varför rekonstruktionen ska upphöra.

Brighters styrelse kommer nu att utvärdera situationen och ytterligare information kommer att publiceras när utvärderingen är klar.

Handeln med aktierna stoppas efter beskedet. Aktien var vid stoppet ned 55,5% till 0,0169 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.