Trelleborg köper sydkoreanskt bolag för 650 miljoner

Verkstadsbolaget Trelleborg förvärvar det sydkoreanska bolaget MNE Group för cirka 650 miljoner kronor på kontant- och skuldfri basis.
Trelleborg köper sydkoreanskt bolag för 650 miljoner - Trelleborg
Foto: Trelleborg

MNE Group, som består av bolagen Materials Nano Engineering och Materials Nano Solution, är en tillverkare av högpresterande specialtätningar till utrustning för halvledarproduktion. Verksamheten väntas omsätta cirka 300 miljoner kronor i år, med en ebita-marginal i linje med affärsområdet Trelleborg Sealing Solutions genom vilket köpet görs.

”Genom MNE Group erhåller vi etablerade kundkontakter med några av världens största halvledartillverkare på den största lokala marknaden för halvledare i världen. Med Sydkorea som bas planerar vi växa även på övriga asiatiska marknader”, säger Peter Hahn, affärsområdeschef för Trelleborg Sealing Solutions i ett pressmeddelande.

Transaktionen väntas stänga under första kvartalet 2024.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets