Triton når över 90% i HiQ – påkallar avnotering

Budgivare Triton Fond V, genom Trisall, kontrollerar efter avslutat uppköpserbjudande 91% av kapitalet och rösterna i it-konsulten Hiq Det framgår av ett pressmeddelande.
Triton når över 90% i HiQ – påkallar avnotering - lars-stugemo-900
HiQ:s VD Lars Stugemo. Foto: Veronica Kindblad / SvD / TT
Trisall kommer att initiera tvångsinlösenförfarande avseende de återstående aktierna i HiQ samt verka för att aktierna i HiQ avnoteras från Nasdaq Stockholm. Redovisning av likvid för aktier som har lämnats in under perioden mellan den 12 oktober och 19 oktober beräknas påbörjas omkring den 22 oktober.

Triton Fond V, genom Trisall, lade den 26 augusti ett offentligt uppköpserbjudande på samtliga aktier i HiQ på 70 kronor per aktie. Priset i erbjudandet höjdes till 72 kronor per aktie den 15 september. Trisall förklarade det reviderade erbjudandet ovillkorat den 5 oktober och samt förlängde acceptperioden till den 19 oktober.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.