Triton slår ihop Assemblin och Caverion: ”Logiskt steg”

Riskkapitalbolaget Triton ska slå samman sina portföljbolag Assemblin och Caverion till det nya bolaget Assemblin Caverion Group.
Triton slår ihop Assemblin och Caverion: ”Logiskt steg” - caverion triton
Foto: Caverion

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det kombinerade bolaget beskrivs bli den ledande nordeuropeiska koncernen inom tekniktjänster och installation. Bolaget kommer att vara verksamt i tio länder, sysselsätta cirka 21 900 personer och ha en årlig omsättning på runt 3,8 miljarder euro, motsvarande 43,5 miljarder kronor.

“Sammanslagningen är ett logiskt steg. Assemblin och Caverion delar både kultur och värderingar, samt erbjuder kompletterande tjänster, förmågor och visioner. Vi räknar med att dra nytta av vår operativa expertis och kunskap om branschen för att stötta båda företagen mot att bygga en framtidsinriktad verksamhet”, säger Hans Petter Hjellestad, Investment Advisory Professional på Triton.

Assemblins VD Mats Johansson kommer att bli vd för det kombinerade bolaget, medan Caverions VD Jacob Götzsche kommer att ta över som arbetande styrelseordförande i den nya koncernen.

Transaktionen väntas bli slutförd under april.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets