TSMC och Foxconn tecknar vaccinavtal själva

Taiwanesiska halvledarjätten TSMC och kontraktstillverkningsföretag Foxconn har nått en överenskommelse om att köpa tio miljoner doser av Tysklands Biontech Covid-19 vaccin. Den stora affären uppgår till cirka 350 miljoner dollar. Det rapporterar Reuters.
TSMC och Foxconn tecknar vaccinavtal själva - Terry Gou
Foto: Chiang Ying-ying/TT

Biontechs kinesiska försäljningsagent Shanghai Fosun Pharmaceutical uppger att ett avtal har undertecknats, men gav ingen vidare information om leveranstiden.

Dessutom uppges Foxconns grundare Terry Gou ha skrivit på sin Facebooksida att han är “nöjd” med att affären nu har slutförts. Affären innebär att Foxconn och TSMC köper fem miljoner doser var, som ska doneras till regeringen för distribution. Taiwan har miljontals vacciner på beställning, huvudsakligen från Astrazeneca och Moderna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.