Twitter lyfte efter prognoser

Efter en marginellt negativ öppning på onsdagen klättrade Wall Street-börserna upp till nollstrecket - en nivå som hölls under den resterande handelsdagen.

Dagens dominerande nyheter var en uppgörelse i banksektorn och tunga nedgångar i oljepriserna.

Dow Jones Industrial Average stängde i stort sett oförändrad vid 17.612. På den bredare marknaden sjönk S&P 500 med 0,1 procent till 2.038 medan Nasdaq Composite steg med 0,3 procent till 4.675.

Räntan på den tioåriga obligationen var oförändrad vid 2,36 procent samtidigt som trettioårsräntan sjönk 1 punkt till 3,08 procent.

Under dagen meddelades att fem banker, däribland Citigroup och JP Morgan, har kommit överens om att betala böter på 3,3 miljarder dollar som kompensation för anklagelser om manipulation av valutamarknaden. JP Morgan retirerade 1,3 procent och Citigroup sänktes 0,7 procent.

Chevron och Exxon Mobil backade med 0,7 respektive 1,1 procent efter att oljepriserna återigen tagit rejält med stryk. En prispessimistisk månadsrapport från EIA och kommentarer från Saudiarabiens oljeminister bidrog till den dämpade köplusten.

På rapportfronten uppvisade Rockwell Automation ett resultat per aktie om 1,86 dollar. Utfallet var över förväntningarna som låg på 1,82 dollar per aktie. Försäljningen kom å andra sidan in mer i linje med förväntningarna. Aktien stängde 0,4 procent lägre efter modesta uppgångar tidigare under dagen.

Haldex-konkurrenten Meritor levererade ett resultat per aktie i sitt fjärde kvartal på 0,35 dollar, vilket är mer än dubbelt så högt som förväntningarna som låg på 0,16 dollar per aktie. Även resultatprognosen var ovanför förväntningarna. Meritor avancerade hela 13 procent.

Twitter höll under dagen sin första analytikerdag och aktien klättrade 7,5 procent efter att bolaget lämnat positiva prognoser gällande bland annat framtida vinst.

Yahoo rörde sig uppåt med 3,2 procent. Sent i går meddelade it-jätten att de förvärvar reklamvideoplattformen Brightroll för 640 miljoner dollar. Även Yahoo-innehavet Alibaba ökade med 3,2 procent under dagen.

Youtube, som ägs av sökmotorföretaget Google, kommer att starta en betald och reklamfri streamingtjänst för musik nu på måndag. Google tappade 0,5 procent.

Allergan kan snart komma att befinna sig i en budstrid då Actavis uppges befinna sig i samtal om ett förvärv värt drygt 60 miljarder dollar. Valeant har sedan tidigare lagt ett bud på Allergan, vilket Allergan dock försöker avfärda.

Allergan siktar mot ett bud på 210 dollar per aktie medan Actavis är villiga att betala närmare 200 dollar per aktie. Nyheten har mottagits med en axelryckning och Allergan reste sig 0,6 procent till 196,51 dollar, Valeant var upp 0,8 procent medan Actavis tappade 1,2 procent.

Fossil Group var upp 8,4 procent. Resultatet för det tredje kvartalet överträffade förväntningarna. Stöd kom även från ett förnyat licensavtal med Michael Kors Holding.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.