Twitter lyfte på Wall Street

USA-börserna föll tillbaka på måndagen. Federal Reserves sammankomst i helgen utmynnade inte i någon större klarhet i huruvida det kommer att bli en räntehöjning i september eller inte. Vidare tyngde fortsatt osäkerhet vad gäller Kina.

Indexen avslutade 0,2-0,7 procent lägre än noteringarna dåStockholmsbörsen stängde klockan 17.30.

Mot strömmen gick oljepriset som rekylerade upp rejält.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average var vid stängning ned med 0,7 procent till 16.528. Det bredare indexet S&P 500 backade med 0,8 procent till 1.972 och tekniktunga Nasdaq Composite sänktes med 1,1 procent till 4.777.

Räntan på den tioåriga obligationen var upp med 1 punkt till 2,20 procent samtidigt som trettioårsräntan ökade 3 punkter till 2,94 procent.

Federal Reserves vice ordförande Stanley Fischer indikerade under Jackson Hole-konferensen i helgen en möjlig styrräntehöjning i september.

”Vad du ser i marknaden i dag är en effekt av Fischers uttalande. Om de höjer i september så reser det frågetecken kring var de kommer stoppa någonstans”, uppgav Stephen Massocca, investeringschef vid Wedbush Equity Management för Reuters.

Oljepriset rekylerade upp efter att lägre produktion i USA rapporterats samt en rapport från OPEC som publicerades på måndagen. OPEC uppger sig stå redo att föra samtal med alla andra producenter. Det ökade spekulationerna på marknaden att OPEC ska dra ned produktionen mot bakgrund av den senaste tidens svaga oljemarknad. Bland oljeaktierna ökade Exxon Mobil 0,3 procent och Chevron gick fram 0,6 procent.

Staples och Office Depot sade sent på fredagen att de skjuter upp sin sammanslagning för att delge konkurrensmyndigheten Federal Trade Commission ytterligare information om affären. Staples var upp 3,3 procent.

Oljeraffineringsbolaget Phillips66 steg 2,9 procent till 79,45 dollar sedan Warren Buffetts Berkshire Hathaway tillkännagett en ägarandel värd 4,48 miljarder dollar i bolaget.

Twitter fick en höjd rekommendation av Suntrust Robinson Humphrey från neutral till köp. Aktien sköt upp 3,6 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco