Twitters intäkter föll 35% i Q4

Twitters intäkter föll med 35% till 1,03 miljarder dollar under det fjärde kvartalet, vilket var en större nedgång än väntat. Det framgår av en intern presentation från Chris Riedly, chef för den globala försäljningen och marknadsföringen inom bolaget, rapporterar The Information.
Twitters intäkter föll 35% i Q4 - ONS (Offshore Northern Seas) i Stavanger.
Elon Musk. Foto: Carina Johansen / NTB

Enligt Riedly motsvarade intäkterna 72% av Twitters internt satta mål för perioden.

Han sade också att bolaget hoppas kunna sälja för 732 miljoner dollar i det första kvartalet 2023, vilket skulle motsvara en minskning på 39% från samma period året innan.

Under tisdagskvällen ska en annan högt uppsatt Twitter-chef ha meddelat personalen att de dagliga intäkterna var ner 40% jämfört med för ett år sedan. Det innebär i sådana fall att intäkterna för första kvartalet 2023 borde landa på runt 720 miljoner dollar.

Twitter har haft det tufft på annonssidan. Flera stora mediabyråer har gått ut och varnat sina kunder för att placera annonser på Twitter efter turbulensen som varit sedan Elon Musk köpte bolaget i höstas.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets