Uppåt på Wall Street

Börserna i New York stängde upp på tisdagen efter att överlag stark amerikansk statistik redovisats under dagen.

Bland vinnarna på börsen fanns Bank of America som är ett steg närmre att åter få dela ut kapital till ägarna och Hillshire efter ett bud på bolaget.

Dow Jones Industrial Average stängde upp med 0,4 procent till 16.676. S&P 500 ökade med 0,6 procent till 1.911 medan Nasdaq Composite var upp 1,2 procent till 4.237.

”Makrodata som varaktiga varor i dag kommer fortsätta att förbättras under andra halvan av året. Det blir positivt för marknaden”, kommenterade Daniel Skelly, aktiestrateg på Morgan Stanley Wealth Management i New York, enligt Bloomberg News.

Statistiken strategen syftar på är orderingången i USA över varaktiga varor som steg med 0,8 procent i april jämfört med månaden innan. Marknaden hade räknat med en nedgång på 0,7 procent och för den föregående månaden reviderades även månadstakten upp något.

Husprisstatistiken från FHFA, Federal Housing Finance Agency och S&P Case Chiller var även den bättre än väntat.

De amerikanska konsumenternas förtroende för privatekonomin steg till 83,0 i maj, vilket var helt i linje med förväntningarna. För april var utfallet dock nedreviderat till 81,7 från preliminärt 82,3.

På bolagsfronten hör livsmedelsföretaget Hillshire till en av dagens vinnare efter att konkurrenten Pilgrim’s Pride lagt ett bud på 45 dollar per Hillshire-aktie. Hillshire-aktien klättrade 22 procent till 45,12 dollar.

Bank of America har skickat en ny plan till Federal Reserve för godkännande angående hur mycket kapital banken planerar att distribuera till sina aktieägare. Bank of America fick i slutet av april dra tillbaka sin tidigare plan efter att banken varit tvungen att revidera ned sin kapitalkvot på grund av feljusteringar vid Merrill Lynch-förvärvet. Marknaden uppskattade att banken fått bättre ordning på sin redovisning och aktien klättrade 3,4 procent.

IT-bolaget Apple planerar en lösning kopplad till Iphone vad gäller ”smarta hem”. Besked kan komma att lämnas nästa vecka. Det rapporterar Financial Times på tisdagen och hänvisar till ”personer med insyn”.

Enligt uppgifterna ska Iphone kunna användas som en fjärrkontroll för ljus, säkerhetssystem och andra hemtillbehör. Apple förväntas ge en uppdatering vid sin globala utvecklarkonferens nästa vecka. Apples aktie ökade 1,8 procent på tisdagen.

Vidare bland företagsnyheterna rapporterade fordonsdetaljisten AutoZone, sektorkollega med Mekonomen, en vinst per aktie på 8,46 dollar samt intäkter på 2,34 miljarder dollar för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret. Det var i linje med analytikernas förväntningar. Aktien var ned 3,2 procent.

Deutsche Bank har höjt rekommendationen på nätverksjätten Cisco från behåll till köp. Cisco-aktien klättrade 0,8 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.