Uppåt på Wall Street

Måndagens handel på börserna på Wall Street blev odramatisk och kurserna stängde något högre för dagen. Läkemedel och finans drev på uppgången.

Bank of America var dagens vinnare bland storbankerna och aktien klättrade 2,1 procent. Bland läkemedelsbolagen sågs Bristol Myers Squibb 1,0 procent högre och Merck 1,3 procent högre.

Dow Jones Industrial Average stängde upp 0,3 procent vid 18.070. På den bredare marknaden ökade S&P 500 med 0,3 procent till 2.114 medan Nasdaq Composite steg med 0,2 procent till 5.017.

Finansmarknaderna börjar nu lämna det första kvartalet bakom sig när den tyngsta statistiken är rapporterad. Innan öppningen inkom dock statistik över amerikanska industriorder i mars. Orderingången steg med 2,1 procent jämfört med månaden innan. Väntat var en uppgång på 2,0 procent.

De flesta större bolagen har också avgett rapporter för kvartalet men imorgon, tisdag, släpper Emerson, Kennametal och TRW Automotive sina siffror.

Jefferies höjer rekommendationen för Kennametal inför rapporten och aktien steg med 2,5 procent.

McDonalds tappade 1,7 procent efter att ha meddelat vissa delar av det kommande åtgärdsprogrammet vilket utlovades redan i samband med bolagets rapport för det första kvartalet. Bolaget ska bland annat öka andelen franchise-restauranger.

Vidare har Cisco meddelat att deras mångårige vd John Chambers blir exekutiv ordförande från den 26 juli och släpper vd-posten till bolagets chef över global verksamhet, Chuck Robbins. Aktien var upp med 0,1 procent.

Comcast, som nyligen avbröt förvärvet av Time-Warner Cable, levererade ett resultat som slog marknadens förväntningar. Aktien ökade med marginella 0,1 procent.

Schweiziska Syngenta steg 8,1 procent på Zürichbörsen efter spekulationer om ett uppköp av Monsanto. I New York blev däremot mottagandet svalt och Monsantos aktie backade med 2,1 procent.

Fed-ledamoten Charles Evans upprepade i ett tal att räntorna inte bör höjas förrän 2016.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco