Uppgången på börsen mattades av

Stockholmsbörsen startade torsdagens handel uppåt i spåren av stigande kurser i USA och Asien, men uppgången mattades av efter en stunds handel.

Vid 9.45-tiden låg storbolagsindex OMXS30 på plus 0,4 procent till nivån 1.710. Aktier för 3,4 miljarder kronor hade bytt ägare på Stockholmsbörsen. Bland europeiska motsvarigheter hade Frankfurt- och Parisbörsens index vänt ned till lätt minus och i USA utökade nedgången för börsterminerna.

Swedbank, Boliden och Essity toppade storbolagsindex i Stockholm med kursuppgångar på 1,1-1,8 procent. Nordea Markets har höjt sin rekommendation för Boliden till köp från behåll med en riktkurs på 250 kronor, enligt Bloomberg.

Bland aktier inom OMXS30 på minus fanns Autoliv som pressats hårt av oron för efterfrågan i spåren av coronavirusets spridning. Autoliv backade över 2 procent. SKF var ned 0,5 procent följd av SSAB med minus 0,4 procent. Citi Investment Research har sänkt sin rekommendation för SKF till sälj, framgår av Bloomberg.

På minussidan syntes också Lundin Petroleum som gick ned 1,6 procent till 276:10 kronor. BofA Global Research har återupptagit bevakningen av oljebolagets aktie och rekommenderar underperform och riktkursen 230 kronor.

Spelutvecklaren Stillfront klättrade 2,6 procent. Även om Stillfronts fjärde kvartal var något svagare än förväntat är utsikterna för 2020 starka, skriver Kepler Cheuvreux i en analys där rekommendation för Stillfront höjts till köp.

Affärsvärldens köpråd på Boozt fick genomslag och aktien var upp 3 procent.

Humana gick starkt, upp 4,7 procent, efter höjd rekommendation hos ABG Sundal Collier till köp från behåll.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets