USA:s dyraste villa till salu

Utgångspriset är satt till 195 miljoner dollar. För att den tio tunnland stora Beverly Hills-fastigheten ska slå nytt prisrekord för en privatbostad i USA, krävs att slutpriset blir över 132,5 miljoner dollar.

Torsdagen den 6 november lades ”Palazzo di Amore” (Kärlekens palats) ut till försäljning på bostadsmarknaden. Utgångspriset är satt till 195 miljoner dollar, drygt 1,4 miljarder kronor, rapporterar CNBC.

Fastigheten mäter cirka tio tunnland och ligger i hjärtat av Beverly Hills på USA:s västkust. Den praktfulla villan har bland annat 12 sovrum och 23 badrum, dansgolv, dj-bås, biograf, bowlingbana och en vinkällare med plats för 13 000 flaskor. Dessutom finns ett garage med plats för 27 bilar. På tomten ligger även en pool, ett spa och en tennisbana.

För två månader sedan lades en annan dyrgrip ut på den öppna bostadsmarknaden. Utgångspriset på Le Palais i Hillsboro Bech i Florida ligger på 139 miljoner dollar, vilket placerar den som tvåa på listan över de dyraste objekten på marknaden just nu.

Men för att det ska bli ett nytt prisrekord krävs det att slutpriset för någon av ovanstående fastigheter landar på över 132,5 miljoner dollar. Det var nämligen vad fastighetsmogulen Stanley Kroenke Broken betalde för O Ranch i Montana hösten 2012. Det är den dyraste privata bostadsfastigheten i USA:s historia, hittills.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco