Laddar

USA-terminer kring nollan

New York-börserna väntas inleda onsdagen med oregelbundna indexrörelser, av terminsnoteringarna i skrivande stund att döma precis vid nollstrecket.

Bland de på förhand kända händelserna blir sessionens höjdpunkt sannolikt Feds penningpolitiska protokoll i kväll.

S&P 500-terminen och Nasdaq 100-terminen var oförändrade i skrivande stund.

Klockan 20.00 i kväll, svensk tid, väntas centralbanken Federal Reserve släppa protokollet från den penningpolitiska kommittén FOMC:s senaste möte.

“Verkligheten är att all den optimism och uppgångarna som syntes förra veckan på aktiemarknaden i spåren av den amerikanska sysselsättningsrapporten utraderades tidigt denna vecka. Detta beror främst på en ökad oro för utsikterna för den globala tillväxten och rädslan för att Fed kan komma att höja räntorna tidigare än väntat. Därför kommer huvudfokus att ligga på Feds penningpolitiska protokoll i kväll.” Det uppgav Naeem Aslam chefsmarknadsanalytiker på FX Insights i en marknadskommentar på onsdagen.

På bolagsfronten steg gårdagens rapportör Alcoa 2,5 procent under förhandeln. Aluminiumjätten lämnade efter USA-börsens stängning delårssiffror som slog marknaden förväntningar.

“Investerare är försiktiga inför kommande kvartalsrapporter. Efter ett rejält rally så tar investerarna hem lite vinster och avvaktar tills kvartalssäsongen är över innan de investerar igen,” det sade Pierre Mouton, portföljförvaltare på Notz i Geneva i en kommentar till Bloomberg.

Nästa vecka väntas rapporter från bankerna Citigroup, JP Morgan och Goldman Sachs. Även Yahoo och Johnson & Johnson kommer att rapportera nästa vecka.

Drönartillverkaren AeroVironment inkom med ett resultat som vände till vinst under det fjärde kvartalet för det brutna räkenskapsåret. Bolaget höjde också sin vinstprognos vilket tolkades positivt av marknaden som handlade upp aktien 5,0 procent i förhandeln.

Bland förlorarna noterades nätverks-hårdvaruföretaget Gigamon som gick tillbaka efter att bolaget sänkt sin prognos avseende försäljningen. I förhandeln sjönk Gigamon ned hela 32 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.