USA-terminer pekar mot lägre öppning

Tunga nedgångar i Europa sätter sordin på sentimentet och kurserna på New York-börserna väntas inleda lägre på onsdagen.

S&P 500-terminen var klockan 15.02 0,5 procent under fair value medan Nasdaq 100-terminen var 0,4 procent under.

Dagens fokus är förstås Federal Reserves penningpolitiska besked som lämnas i dag klockan 20 svensk tid. Många bedömare har efter det första kvartalets svala statistik skruvat ned sina förväntningar för tidpunkten för den första kommande styrräntehöjningen från Federal Reserve.

”Risken för en senare höjning har sannolikt ökat på senare månader; den ekonomiska statistiken har varit svagare än väntat sedan mötet i mars. Statistik över tillverkning, detaljhandel och arbetsmarknaden motiverar exempelvis att beskrivningen av ekonomi bör ha en mjukare ton och därmed kan uttalandet mycket väl uppfattas som duvaktigt”, skriver SEB i en kommentar.

Den amerikanska BNP-statistiken som lämnades strax före börsöppningen lär knappast ändra på den bilden. USA:s BNP steg enligt preliminär statistik med låga 0,2 procent i under det första kvartalet 2015. Analytiker hade räknat med en BNP-tillväxt på +1,0 procent. Tillväxten i privatkonsumtionen var däremot något högre än väntat.

BNP-deflatorn, som är ett inflationsmått, backade med 0,1 procent i årstakt mot en väntad uppgång på 0,4 procent.

Twitter, som skulle ha rapporterat efter gårdagens stängning, rasade till slut med 18 procent efter att delårsrapporten blivit tillgänglig under den pågående handeln. Det justerade resultatet var i linje men oväntat låga intäkter och sänkta utsikter straffades av marknaden. Aktien fortsätter ned med 2,7 procent i dagens förhandel.

Eaton ökar med 1,2 procent i förhandeln trots sänkta prognoser för helåret. Det justerade resultatet var däremot något högre än väntat.

Alfa Laval och ABB-konkurrenten SPX missade förväntningarna på både resultat och försäljning.

Meritor slog resultatförväntningarna i kvartalet. Bolaget sänkte försäljningsprognosen för helåret samtidigt som resultatprognosen höjdes.

Kameratillverkaren Gopro slog förväntningarna i kvartalet både för resultatet och intäkterna. I Europa och Asien sågs den största försäljningstillväxten. Aktien klättrar 11 procent i förhandeln.

Varian väntas rapportera efter dagens stängning.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco