USA-terminer runt nollan

USA-börserna väntas inleda fredagens handel kring nollan. Den makrostatistik som presenterades före öppning fick endast marginell effekt på terminerna.

S&P 500-terminen var klockan 14.35 0,1 procent under fair value medan Nasdaq 100-terminen handlades oförändrad.

Privatkonsumtionen i USA var ned med 0,1 procent i april jämfört med närmast föregående månad. Marknaden hade förväntat sig en uppgång på 0,2 procent. Privata inkomster var samtidigt upp med 0,3 procent. Förväntningarna låg här vid en ökning om 0,4 procent.

I mars steg konsumtionen med reviderade 1,0 procent (preliminärt +0,9 procent). Inkomsterna steg med reviderade 0,7 procent (0,5).

Kärnprisindex för privatkonsumtionen, PCE exklusive mat- och energipriser, steg med 0,2 procent i månadstakt. Här väntades en uppgång på 0,2 procent. Årstakten uppmättes till +1,4 procent (+1,2 procent månaden innan).

Detaljhandelsbolaget Express rapporterade efter stängning i går kväll. Resultatet föll i kvartalet, aktien backade med 15 procent i förhandeln.

Lions Gate Entertainment rapporterade sent i går sämre intäkter än väntat. Aktien backade 6,6 procent i förhandeln.

En ännu större förlorare var Infoblox som var ned hela 32 procent i förhandeln. Nätverkskontrollföretaget meddelade att vd:n Robert Thomas träder tillbaka. Intäkterna var sämre än väntat.

En vinnare var detaljhandelsbolaget Anns som steg 1,6 procent i förhandeln efter att ha rapporterat en högre justerad vinst än väntat.

Ännu en vinnare var detaljhandelsbolaget Big Lots som gick fram 10 procent i förhandeln. Bolaget höjde utsikterna för helåret samtidigt som intäkterna i det första kvartalet var bättre än väntat.

Tre seniora företrädare för Federal Reserve deltar vid en bankkonferens i Kalifornien. Bland annat talar Jeffrey Lacker, chef för Federal Reserve i Richmond, med start klockan 20.00 svensk tid.

Klockan 15.45 presenteras statistik vad gäller Chicago inköpschefsindex.

Tio minuter senare väntas data vad gäller Michigan konsumentförtroendeindex.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco