USA:s senat röstade nej till nytt stimulanspaket

USA:s senat kom under torsdagskvällen att rösta ner det republikanska förslaget om ett nytt stimulanspaket tänkt att hjälpa ekonomin från covid-19-effekterna.
USA:s senat röstade nej till nytt stimulanspaket - capitol-hill-usa-700_binary_6983205.jpg
Utfallet blev 52-47 röster men det hade krävts minst 60 ja-röster för att kunna driva igenom det. Samtliga demokrater och en republikan motsatte sig, rapporterar CNBC.

Demokraterna sade nej eftersom paketet bland annat inte inkluderar lättnader för delstater och lokala regeringar samt matbistånd. I förslaget fanns inte heller en andra direktbetalning på 1 200 dollar per invånare. Detta är pengar som mottagarna inte behöver återbetala. Demokraterna hade pushat på för en andra direktbetalning.

”Det är bortom otillräckligt, det är helt otillräckligt”, sade Chuck Schumer som är Demokraternas minoritetsledare i senaten.

Det här är det femte stimulanspaketet som kongressen förhandlar om sedan coronavirusutbrottet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets