Utköpen på väg mot rekordår i USA

Utköpen av bolag, så kallade leveraged buyouts, i USA har i år fått upp farten med ett sammanlagt värde som hittills ligger på rekordhöga 944,4 miljarder dollar. Summan är 2,5 gånger volymen som sågs under motsvarande period i fjol och mer än dubbelt förra toppnoteringen vid 2007. Det visar siffror från Dealogic, skriver Wall Street Journal.
USA-börserna
Foto: Bryan Smith
Hittills i år har det gjorts fem affärer över 10 miljarder dollar i USA, vilket motsvarar det totala antalet under hela 2007, men är fortfarande under nivån på nio stycken under 2006.

Några av årets stora affärer är Bain Capital och Hellman & Friedmans förvärv av Athenahealth, KKR och Global Infrastructure Partners köp av datacenteroperatören CyrusOne och Advent som tillsammans med Permira köper ut IT-säkerhetsbolaget McAfee.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets