Västsvensk framtidsoptimism på rekordnivå

Den långsiktiga optimismen hos Västsvenska Handelskammarens företagspanel  är högre än den någonsin varit.
Ljusning
Foto: Michael Probst/TT

Den västsvenska företagspanelen visar att framtidstron ökar, både kort-, och långsiktigt, för sjätte månaden i rad. Nivåerna ligger nu högre än innan pandemin.

”Det kan jämföras med finanskrisen 2008/09 som hade en längre återhämtningsperiod. Ett år efter finanskrisens mest pessimistiska prognos trodde tre av fem företag på en fortsatt negativ utveckling på kort sikt”. Det säger Västsvenska handelskammarens VD Johan Trouvé och fortsätter:

”Idag, ett år efter pandemins värsta nedgång, tror två av tre företag på en positiv utveckling av konjunkturen de närmsta tre månaderna och fem av sex ser ljust på de kommande tolv.”

Västsvenska handelskammaren menar att den fortsatt starka industritillväxten stärker denna observation. Samtidigt avspeglas den snabba återhämtningen i de senaste rapporterna från de västsvenska börsbolagen. Dessutom sker en stadig minskning av antalet företagskonkurser.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco