Veckans drink från Börsens Bartender: Percy

"Tala snabbare. Jag kan inte tänka sådär långsamt.” Den legendariske företags ledaren Percy Barnevik tog onekligen omvärlden med storm och fick vanliga överpresterare att ställa väckarklockan två timmar tidigare än vanligt. Veckans drink från Börsens Bartender är Percy.
Veckans drink från Börsens Bartender: Percy - percy-drink 1200
Foto: Hans-Olov Öberg

Tillsammans med sin närmaste man, den tillbakadragne strategen Arne Bennborn, internationaliserade Percy Barnevik Asea, gjorde ABB av alltsammans och gav matrisorganisationer och månghemskhet ett skäggigt ansikte. Umgänget med barnen sköttes ofta under bilresor till och från flygplatsen. Hur karaktäriserar man bäst denna trombliknande livsstil? Vi hämtar inspiration i Long Island Iced Tea, men ger den en äktsvensk touch.

Barnevik, tidigare ordförande för Investor. Bolaget är i dag största ägare i Wärtsilä.
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

RECEPT PERCY

• 2 cl Absolut Vodka
• 2 cl ljus rom (välj din favorit, helt enkelt)
• 2 cl gin (vi rekommenderar Stockholms Bränneri Navy Strength)
• 2 cl tequila – välj din favorit
• 2 cl färskpressad citron
Toppa upp med din favoritcola – vi föreslår det svenska »originalet« Cuba Cola.

Fyll tidseffektivt ett skruvat highballglas med is ur matrisformad isbricka, häll ned de spritiga ingredienserna först, colan sist. Rör ett varv med sugrör och dekorera med myntablad. Drick snabbt och repetera tills det känns som om du är hemma överallt på jorden samtidigt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.