Vice BOJ-chef varnar för stigande risker

Handelskonflikten mellan USA och Kina för med sig ökade risker och förstärker marknadens förväntningar att Bank of Japans nästa drag kan vara att öka stimulanserna. Det sade vice BOJ-chefen Masazumi Wakatabe på torsdagen, rapporterar Reuters.

Han sade att okonventionella penningpolitiska verktyg som kvantitativa lättnader och negativa räntor kommer förbli i centralbankens verktygslåda när den tar sig an nästa ekonomiska nedgång.

“Vi måste vara uppmärksamma på ökade risker mot BOJ:s scenario” att den Japanska ekonomin expanderar måttligt som trend, sade han.

“BOJ kommer föra en policy för att försäkra att Japan aldrig faller in i deflation i gen”, sade han.

Wakatabe är känd som en stark förespråkare av aggressiva penningpolitiska lättnader.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här