Vikande resultat för Pricer

Pris- och informationssystemleverantören Pricer redovisar ett resultat före skatt på -51 miljoner kronor (9,1) för det andra kvartalet 2014.

I resultatet ingår engångskostnader på 53 miljoner.

Engångskostnaderna är kopplade till utbyte av komponenter i installationer hos kund. Bolagets garantireserv har ökat för att möte ytterligare kostnader. Förutom utökning av garantireserv togs även nedskrivningar av lager och utvecklingsprojekt, vilket tyngde resultatet.

Justerat för dessa kostnader uppgick rörelseresultatet till 2,7 miljoner (9,1).

Nettoresultatet uppgick till -51 miljoner kronor (7,7) eller -0,46 kronor per aktie (0,07).

Nettoomsättningen uppgick till 148 miljoner kronor (128) och orderingången var 127 miljoner kronor (154).

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.