Villeroy: Bred överenskommelse om att sänka räntorna under våren

ECB har nått en bred överenskommelse om att börja sänka räntan under våren eftersom man nu vinner kampen mot inflationen.
Villeroy: Bred överenskommelse om att sänka räntorna under våren - XHG128 G20 Chengdu
Chefen för Frankrikes centralbank, France Francois Villeroy de Galhau. AP Photo/Ng Han Guan, Pool)

Det säger ECB-rådsmedlemmen Francois Villeroy de Galhau till franska Le Figaro.

Han uppger att riskerna med att i stället vänta med att sänka räntorna och därmed göra skada mot ekonomin i onödan är minst lika stora som att agera för tidigt. Han betonar dock att våren varar fram till 21 juni.

Villeroy säger att ECB kan agera oberoende sin motsvarighet Federal Reserve och att det kommer finnas gott om utrymme för att justera räntorna när processen väl är igång.

ECB har räntemöten planerade till 11 april och 6 juni. Merparten av Villeroys centralbankskollegor har signalerat att räntan sannolikt sänks först vid det senare mötet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets