Virgin Orbit tillförs mindre kapital än väntat från sammanslagning med spac-bolaget NextGen

Virgin Orbit tillkännagav i somras att bolaget ämnar gå samman med spac-bolaget NextGen Acquisition. Nu står det klart att Virgin Orbit tillförs klart mindre kapital än väntat, efter att aktieägare i NextGen på tisdagen accepterat sammanslagningen. Det skriver Spacenews.
Virgin Orbit tillförs mindre kapital än väntat från sammanslagning med spac-bolaget NextGen - Virgin Orbit
Foto: AP Photo/Matt Hartman

Virgin Orbit tillförs 228 miljoner dollar, prognostiserat var 483 miljoner dollar. Det är oklart vilka kortsiktiga effekter, om några, den lägre kapitaltillförseln får, men tidningen skriver att ytterligare kapitalresning kan behöva genomföras.

Representanter inom de båda företagen ser dock positivt på situationen.

”Det tillförda kapitalet, kombinerat med vår nya tillgång till den publika marknaden, kommer göra det möjligt att tillverka raketer i stor skala och utöka våra rymdlösningar och produktutveckling medan vi expanderar på den globala marknaden”, kommenterar Dan Hart, vd på Virgin Orbit.

Virgin Orbit är verksamma inom uppskjutningstjänster för små satelliter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG